Få deltagere i årets Fjendsløb

Kun 82 var mødt frem til årets Fjendsløb, der efter aflysningen i 2020 på grund af Corona, igen byde på de kendte tre ruter på 4,8 km, 7,6 km og 11,5 km. Det var et skuffende fremmøde for arrangørerne, men det blev et velafviklet løb i det lune sommervejr.

Det er svært at give en forklaring på det laveste deltagertal nogensinde, men flere faktorer kan spille ind. Løbet er flyttet fra først i maj til en uge sidst i juni, hvor der er masser af skoleafslutninger m.m. Om Corona stadig holder nogen væk, er vel også en mulighed, men arrangørerne vender tilbage i 2022 med forhåbentlige helt normale tilstande.

Hurtigste mand på 4,8 km var Erik Korup Pedersen fra Viborg i tiden 17.36. Hurtigste kvinde var Solveig Davidsen fra Skive i 25.41. På 7,6 km vandt Jan Corlin fra Løstrup hos herrerne i tiden 35.41, mens hurtigste kvinde var Lene Fisker far Skive i 37.11. På den lange 11,5 km rute var Søren Høeg fra Viborg hurtigst i tiden 45.13, og her var Lisbeth Rasmusen fra Vexa HLM Running bedst med tiden 51.54.

Se billeder fra løbet. Tak til Jacob Mackenhauer Foto

Resultatlister

Mandeløb med få deltagere

Vejret var perfekt torsdag aften, da Sparkær Mandeløb nr. 12 blev skudt i gang af Lone Bach Sørensen fra arrangørgruppen. Lidt skuffende var kun 33 mødt til start – det næstlaveste antal siden starten i 2010, hvor der var 30 til start.

Til gengæld fik de fremmødte et godt løb og en hyggelig stund på terrassen ved klubhuset efterfølgende.

Herover er de tre hurtigste i front fra start. Nr. 410 Oliver Olsen fra Stoholm vandt for 3. år i træk i tiden 20.43, nr.406 Nicolaj Bonde fra Viborg blev nr. 2 i 20.58, og nr. 405 Morten Mikkelsen, Viborg blev nr. 3 i 21.58. Alle 33 deltagere var i mål i løbet af 40 minutter.

Der var igen masser af lodtrækningspræmier og en god stemning efter løbet. Vi vender tilbage i 2022.

Se billeder fra løbet

All Times Runners klar til mandeløb

Tre løbere har deltaget i Sparkær Mandeløb siden starten i 2010, og de er alle tre klar til mandeløb nr. 12 på torsdag den 27. maj.

Fra venstre er det Kim Jeppesen, Stoholm, Rene Frederiksen og Ole Bonne, begge fra Sparkær. Bonne i trøje nr. 8, som han har båret alle årene.

Der er godt gang i tilmeldingerne, og vi opfordrer fortsat til forhåndstilmelding for at undgå kø ved tilmelding på dagen.

Gå til tilmelding

Forsamlingsloftet flytter Fjendsløbet og Mandeløbet

I 2020 lykkedes det ikke at afvikle Fjendsløbet på grund af Corona. Årets Fjendsløb var planlagt til tirsdag den 11. maj, men med et forsamlingsloft på 75 er det ikke en mulighed. Samtidig er Sparkær Mandeløb planlagt til tirsdag den 22. juni, og til den tid er forsamlingsloftet væk for udendørs idræt.

Så – vupti – vi bytter lige rundt på løbene, dog således at Sparkær Mandeløb bliver torsdag den 27. maj og Fjendsløbet tirsdag den 22. juni, begge dage kl. 19.00. Dermed kan vi få gennemført begge løb i år.

Nærmere oplysninger om løbene senere, men sæt allerede nu X i kalenderen.

Søren gjorde det

Søren Østergaard fra Mønsted deltog for første gang i Sparkær Mandeløb mandag aften. Han har tidligere deltaget i flere Fjendsløb, men i aften var løbet nedgraderet til en gå tur.

72-årige Søren gennemførte de 6 km i 1 time og 28 minutter, og som det ses på billedet, var han meget tilfreds, da han nåede terrassen for at indtage en pølse og en kold øl.

– Jeg satser på at gå 20 km hver uge, og med 6 km i aften er jeg jo godt på vej i denne uge, konstaterede Søren efter løbet.

40 stillede til start i Sparkær Mandeløb

Og alle gennemførte den 6 km lange rundstrækning i det fine sommervejr. Det var lidt færre end normalt, men for arrangørerne var det vigtigste at få gennemført et løb igen, og alt forløb planmæssigt og godt.


Hurtigløberne lagde sig i front fra start, og det blev en intens kamp mellem nr. 382 Rene Nielsen fra Skive og 384 17-årige Oliver Olsen fra Stoholm, som endte med en en smal sejr til Oliver i tiden 20.40 foran Rene i 20.55. Nr. 3 blev Egon Thesbjerg fra Stoholm i 22.50.


Der var ølpræmier til de tre første herover, og derudover masser af lodtrækningspræmier fra sponsorerne. Oliver Olsen vandt også i 2019 i tiden 22.22.


Som altid er der hygge med en grillpølse og enøæl på terrassen efter løbet. Her et hold på 9 fra Nr. Søby, som var med til Mandeløb for anden gang.


Sparkær Mandeløb blev gennemført for 11. gang, og disse tre løbere har været med alle årene. Derfor er de indlemmet i den fornemme klub “All Times Runners”. Fra venstre er det Kim Jeppesen, Stoholm, Rene Frederiksen og Ole Bonne, begge fra Sparkær. Bonne i trøje nr. 8, som han har båret alle årene.

Sparkær Mandeløb vender helt sikkert tilbage i 2021.

Se masser af billeder senere.

-hp