Det blev et varmt mandeløb 2023

Tirsdag aften var 39 løbere ude på en varm og støvet 6 km rute ved Sparkær Mandeløb 2023. Der var brug for vandposterne ca. halvvejs og ved målet, inden løberne satte sig tilrette med en ristet pølse og en kold øl på terrassen ved Sparkær IF’s klubhus.
Ved Sparkær Mandeløb er der præmier til de tre første, og derudover var der 20 lodtrækningspræmier, så det var nærmest svært at undgå at vinde noget.

Herover de 3 første i mål. F.v. Jimmy Nielsen, Skive Am (nr. 3 i 23.16. Søren Rasmussen, Skive AM (nr. 1 i 22.00). Rasmus Ladefoged, Nr. Søby (nr. 2 i 22.38). Jimmy Nielsen vandt løbet i 2022 i tiden 22.35, men den hurtigste tid har Thijs Nijhuis med 19.20 tilbage i 2012.

Tre løbere har været med i samtlige udgaver af Sparkær Mandeløb, der startede i 2010. De er optaget i den eksklusive klub “All times runners”.
Det er f.v. Rene Frederiksen, Sparkær, Kim Jeppesen, Stoholm og Ole Bonne, Sparkær.
Sparkær Mandeløb er for alle. Det beviste Allan Jensen fra Nr. Søby, der er kørestolsbruger, men på dette køretøj med brug af stærke armmuskler kom flot gennem ruten. Ja, og så var han heldig at vinde 3 gode øl efter løbet.

Ellers var det så som så med den lokale opbakning til løbet, da kun en håndfuld fra Sparkær stillede op. Til gengæld var der som altid opbakning fra Fjendsfræserne og løbere fra Mønsted samt det trofaste hold fra Jernbanevej i Nr. Søby. Arrangørerne kunne godt have ønsket sig lidt flere deltagere, men de, der var med i aften, havde igen en hyggelig aften efter et varmt og hårdt løb.

Mon ikke vi gentager  med nr. 15 i 2024?

Udskriv diplom

Se flere billeder

Vexa HLM Running satte fart på Fjendsløbet

Arrangørerne havde i år neddroslet på flere områder for at holde prisen for deltagelse på kun 50,00 kr., så Fjendsløbet er et løb for ALLE. Det  betød blandt andet, at der ikke mere bliver lavet resultatlister, da det gamle løbeprogram ikke kan køre på en moderne computer. Det ændrer dog ikke på, at Fjendsløbet er et attraktivt løb med flot natur og udfordringer for dem, der gerne vil det.

Vi registrerer dog stadig den hurtigste mand/kvinde på de tre ruter, og i år blev det:
Hurtigste mand på 10,8 km. Jannik Henriksen fra Fjendsfræserne i tiden 43.46
Hurtigste kvinde på 10,8 km. Birthe Damsgaard, Kilen Struer i tiden 1.05.20
Hurtigste mand på 7,6 km. Anders Winther, Vexa HLM Running, Houlkær i tiden 29.43

Hurtigste kvinde på 7,6 km Solveig Sigaard, Sdr. Ørum i tiden 50.41

Hurtigste kvinde og mand på 4,1 km. Vibeke Houlborg i tiden 15.27 og Anders Balle Rasmussen i tiden 16.25. Som billedet viser, er det Vibeke, der er ovenpå og Anders, der må nøjes med 2. pladsen på ruten. Det er kun sket en gang tidligere, at en kvinde har vundet en rute.

Se Hall of fame

Fjendsløb med fremgang

Det er 40 år siden, det første Fjendsløb blev afviklet i Mønsted Plantage. Jubilæumsåret blev fejret med fremgang i deltagerantallet, der steg fra 125 i 2022 til 134 i år.

Løberne var fordelt med 68 på 4,1 km., 33 på 7,6 km. Og 31 på 10,8 km. Og der blev løbet hurtigt i år. På 4,1 km. var Vibeke Houlborg fra Vexa i Houlkær den hurtigste i tiden 15.57, og det er kun sket en gang tidligere, at en kvinde er hurtigst. Det var på 7,6 km i 2017, da Louise Sønder fra Skive var hurtigst. Anders Balle Rasmussen ligeledes fra Vexa måtte tage til takke med 2. pladsen som hurtigste mand i tiden 16.25.

På 7,6 km var Anders Winther fra Vexa Houlkær hurtigste mand i tiden 29.43og Solveig Sigaard fra Sdr. Ørum hurtigste kvinde i tiden 50,.41. 10,8 km blev vundet af Jannik Henriksen fra Fjendsfræserne, mens hurtigste kvinde var Birthe Damsgaard fra Struer.

Ib og Thora Damsgaard fra Damsgaard Fysioterapi & Træning i Stoholm havde igen samlet et stort hold på 61 deltagere.

Vejret var godt, og løbet blev afviklet uden uheld, og der var en hyggelig stemning på terrassen efter løbet. Det giver arrangørerne mod på at vende tilbage med løb nr. 41 i 2024.

Se billeder fra Mackenhauer Foto

Se flere billeder

Fjendsløb med flere ændringer

Maj måned er ensbetydende med Fjendsløb i Sparkær. Det er som sædvanlig den anden tirsdag i maj, nemlig den 9. maj kl. 19.00. Der har som så mange andre steder været gang i træfældningen omkring Sparkær. Det har derfor været nødvendigt at afkorte den korte og den lange rute en smule, da et stykke markvej er kørt op af arbejdsredskaber.
Det betyder, at ruterne i år er på hhv. 4,1 km, 7,6 km og 10,8 km. De to lange ruter er lidt kuperede, mens den korte er egnet til både barne- og klapvogne, hvis nogle har lyst til at gå ruten. Alle ruterne går gennem flot natur og med gode udfordringer for både motionister og eliteløbere.

  • En anden udfordring er, at den gamle løbscomputer er stået af, og løbsprogrammet ikke kan køre på nyere windows-versioner. Løbsudvalget har kigget på en chip-løsning, men vi har vurderet, at dette vil kræve en væsentlig forhøjelse af deltagergebyret. Derfor bliver der i år ingen officiel tidtagning, men priserne fastholdes på kun 50,00 kr. for voksne og 25,00 kr. for børn til og med 14 år, fortæller Lone Bach Sørensen fra Løbsudvalget, som oplyser, at der ved målet er det sædvanlige ur, så løberne selv kan se deres tid.

Der er tilmelding og betaling enten på forhånd på www.fjendslobet.dk eller i klubhuset senest en halv time før løbsstart.

Der er start og mål ved idrætsforeningens klubhus på Enrico Dalgasvej 3A, Sparkær, hvor der også er fine parkeringsforhold, omklædning, kiosk og grill. Og husk – der er stadig fine lodtrækningspræmier.

Fremgang for Sparkær Mandeløb

Løbet skrabede bunden i 2021 med kun 33 deltagere, men i aften var der fremgang, da 43 løbere var klar til start. Det var et antal, der glædede arrangørerne, der således har mod på mere.

Herover er starten gået, og det blev på alle måder et velafviklet løb og en hyggelig aften på terrassen bagefter.
Årets hurtigste var Jimmy Nielsen fra Skive AM (i midten) i tiden 22.35. Nr. 2 blev Jannick Henriksen, Fjendsfræserne (tv.) i 22.50 og nr. 3 Egon Thesbjerg ligeledes Fjendsfræserne i 22.58. I 2021 blev løbet vundet af Oliver Olesen fra Stoholm i 20.43. Se tidligere vindere i Hall of fame

Du kan udskrive dit diplom her.

Se flere billeder 

-hp